HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott étel repülőgépeken

ferenck 2014.09.23. 11:30

Egyre több ételnyomtatás-projekt indul, nagy cégek érdeklődnek a terület iránt, a 3D Systems dolgozik is a technológián, fogyasztásra viszont csak édességet, cukrot printeltek eddig. Pedig többen kísérleteznek valódi ételekkel is, leginkább pizzával.

A Guwahati Indiai Technológiai Intézet magukat „Nindzsáknak” nevező öt diákja érdekes ötlettel állt elő. A SkyKitchen terv lényege, hogy repülőgépeken vezetnék be a nyomtatott ételeket. A választék nagyobb, a táplálék frissebb lenne.

skykitchen1.jpg

Az utazók általában elégedetlenek a koszttal, amin a „nindzsák” szerint 3D nyomtatással lehetne javítani. Az ülésen lévő LCD képernyőn választhatnánk ki az összetevőket, önteteket, sokkal inkább személyes ízlésünk szerint alakíthatnánk a menüt, mint eddig. Még az étel formáját is kiválaszthatjuk, például, hogy a palacsinta négyszögletes, háromszög- vagy köralakú legyen.

skykitchen2.jpg

A SkyKitchen más szempontból szintén eredeti ötlet – speciális étrend szerint táplálkozó személyeknek is nagyobb választási lehetőséget kínál. Mivel az ételeket rendelésre nyomtatják, az összetevők frissebbek, mintha előre csomagolt kaját ennénk. A kivitelezésig azonban még néhány évig várni kell…

Címkék: India 3D Systems ételnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr386721765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása