HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Tölgy és por

ferenck 2014.09.19. 11:30

A látszerész-háttérrel rendelkező Adrian Goegl, svájci formatervező 3D nyomtatott szemüvegekkel akarja forradalmasítani az iparágat. „Oak and Dust” („Tölgy és por”) nevű darabjaiban a parametrikus designt és a generatív gyártást hozta közös nevezőre. A prototípushoz Rhino CAD modellezőszoftvert, Grashopper plugint használt. Úgy véli, hogy a 3D tervezéssel és nyomtatással teljesen átalakul a szakterület. Nyomós indoka is van rá: a technológiával idő és pénz spórolható meg. A tervezéstől az eladásig tartó folyamat egészében, új üzleti modellben is gondolkodik.

oak2.jpg

Elképzelése szerint a látszerészboltokban szükség lenne 3D nyomtatókra, hogy eladáskor közvetlenül lehessen használni a gépeket. Így könnyebb lenne a vásárlók egyéni óhajaihoz igazítani a szemüvegeket. Három konkrét kihívásról beszél: a szemüveg súlypontja rosszul oszlik el az orron, könnyen lecsúszik az arcról, a házhoz szállításnál használt dobozok több mint fele nem tartja elég jól az okulárét.

oak1.jpgoak3.jpg

Goegl szerint parafával oldható meg mindhárom probléma: az anyag a két üveget összekötő részhez, a szemüveg szemmagasságban tartásához és a dobozokhoz egyaránt jó. A csomagolás pedig a szemüveggel együtt, a vásárló specifikációi és preferenciái alapján nyomtatható ki.

Címkék: design szemüveg üzleti modell

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr336708783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása