HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott Ganésa szobor Bangalore egyik metróállomásán

ferenck 2014.09.02. 08:30

A dél-indiai Bangalore a szubkontinens IT-fellegvára. Talán ezért sem véletlen, hogy országos premierként, az MG Road metróállomás Rangoli Metró Művészeti Központjának utazóközönsége a hindu panteon Indiában és Nepálban egyaránt egyik legnépszerűbb istenségének, az elefántfejű Ganésának a nyomtatott szobrában gyönyörködhet augusztus 28. és szeptember 7. között.

ganesa2.jpg

Ganésa, a Kezdetek és Akadályok Ura, a vállalkozások isteneként teszi gördülékennyé üzletek, utazások és próbálkozások indulását. A tudományok és művészetek védnöke, az értelmet és a bölcsességet testesíti meg. A hagyomány szerint ő jegyezte le a Mahábháratát, ráadásul a lelkesedés hevében egyik agyarát is letörte, és íróvesszőként használta. A Védákban már voltak előképei, felismerhető formában a 4-5. században különült el a többi istenségtől, egyre népszerűbb lett, a 9. század óta szerepel a hinduizmus öt legfontosabb istene között.

ganesa1.jpg

A projektet a Stratasys helyi stratégiai partnere, a 3D nyomtatás egyik indiai úttörője, az Altem Technologies jegyzi. Az installáció főalakja, a közel kétméteres Ganésa körül – hindu templomok mintájára – az istenség nyolc más, kisebb ábrázolása is látható. Mindegyiket nyomtatták, és az alkotók elmondták, hogy az alakok részletes kidolgozását az additív technológia tette lehetővé. 3D szkenneléssel kezdték, aztán elkészítették a modelleket, végül a Stratasys FDM és Polyjet technológiájával kivitelezték.

ganesa3.jpg

Az 1,8 méter magas, 1,52 méter széles művel az Altem a 3D nyomtatás lehetőségeire akarja felhívni a közfigyelmet. A választás azért esett Ganésára, mert a 3D nyomtatás egy termék elkészítésének kezdeti fázisa, és egyre több tárgyat printelnek ki még mielőtt kereskedelmi forgalomba kerülnek.

Címkék: India Stratasys FDM PolyJet

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr716657001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása