HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Virtuálisvalóság-sisakot nyomtattak

ferenck 2014.09.01. 08:30

A következő évek egyik meghatározó technológiájának prognosztizált viselhető (wearable) számítási eszközök piacán fontos szerepet tölthet be a bő két évtizedes berobbanása utáni tetszhalált és lassú fejlődést követően – például az Oculus Rift jóvoltából – ismét trendi virtuális valóság (virtual reality, VR).

A virtuális terekkel foglalkozó piackutató és tanácsadó cég, a KZero szerint robbanás előtt áll a VR-piac, 2014 és 2018 között megsokszorozódnak a bevételek, például a headset-penetráció 0,05 százalékról 8,8-ra emelkedik.

Néhány hete fényképek szivárogtak ki a szeptemberi piaci bemutatóra készülő Samsung első VR sisakjáról (head mounted display, HMD). Úgy tűnik, közben a vetélytársak sem tétlenkednek – például az LG-t is érdekli a terület, a cég ugyanis VR headsetet fejlesztett új G3 Quad HD okostelefonjához. A fejlesztésben az LG Electronics MobileComm USA, a VR-úttörő GameFace Labs, a sisakot kivitelező Vortex VR és a 3D Systems vettek részt. Ez lesz az első széleskörű felhasználásra szánt mobil VR-megoldás a világon.

vr1.jpg

A 3D Systems jelenléte nem véletlen, szelektív lézeres szinterezéssel ők nyomtatták a 100 fokos látószögű HMD-t.

„Számunkra azért nagyon izgalmas ez a projekt, mert a 3D nyomtatás erejét és rugalmasságát a VR és a viselhető technológiák döbbenetes fejlődésével kombinálja össze” – jelentette ki Cathy Lewis, a 3D Systems marketingigazgatója.

Az együttműködéssel mindenki jól jár. Az 5,5 inches Quad HD kijelző 2560x1140-es felbontása kétszer akkora, mint a piacon fellelhető bármelyik mobilé vagy HMD-é. Egyedül a GameFace Labs saját vezeték nélküli, androidos VR HMD-jével mérhető össze. Márpedig, ha jobb a képminőség, intenzívebb és realisztikusabb a VR-élmény.

vr2.jpg

A Vortex VR komoly lehetőséget lát a 3D nyomtatásban: termékei gyorsabban piacra kerülnek. Ezzel a headsettel nyitnak, hamarosan újabb eszközök és szolgáltatások jönnek, a következő hónapokban pedig felépül a teljes ökoszisztéma. Nyitott, méretezhető Android-alapú platformra fókuszálnak, azt akarják, hogy az érdeklődő fejlesztők közvetlenül részt vegyenek a munkában és folyamatos kapcsolatban legyenek a VR-közösséggel.

Az egyébként VRTX One nevű félkilós, 4x8x4 centis HMD 99,99 dollárért rendelhető meg.

Címkék: virtuális valóság okostelefonok LG Samsung 3D Systems

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr96652771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása