HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Egyedi gitárok Londonból

ferenck 2014.08.22. 08:30

A londoni Customuse különleges platformot kínál minden gitárosnak: hangszerüket lényegében teljes mértékben saját specifikációik alapján készíthetik el és nyomtathatják ki. Az egyébként amatőr gitáros alapító Mahdi Hosseininek az adta az ötletet, hogy az ízlésének megfelelő hangszerek nagyon drágák, és mivel érdekelte a 3D nyomtatás, gyorsan el is döntötte: hosszas keresgélés helyett inkább printel magának egyet sokkal olcsóbban. Ráadásul egyedibb is lesz azoknál, amiket találna.

gitar3_1.jpg

A cégalapítást ugyanez az ötlet motiválta: olcsóbb és a lehető legegyénibb elektromos gitárt minden érdeklődőnek! A hangszer szelektív lézeres szinterezéssel (SLS), nejlonporból készül, persze nem az egész, hanem egyes részei. A jövőben bővítenék a lehetőségeket, és a barátibb árú ráolvasztásos (FDM) nyomtatóeljárást is alkalmaznák.

gitar2_1.jpg

A Customuse három modellt (Sunrise, NecroMuse, RodeoMuse) kínál jelenleg, a vásárló maga dönt a formáról, designról, pickupról stb. Két héttel a nyomtatás jóváhagyása után szállítják ki neki az 1500 fontos hangszert. Ha 5 ezer fontot szán rá, teljesen maga határoz meg mindent, a barkácsolásban pedig a Customuse egyik tervezője segít.

gitar1.jpg

A gitárnyomtatásban semmi új nincs, Hosseini startupja azért különleges, mert ennyire egyedi, ennyire a vásárlói igénynek megfelelő specifikációjú elektromos gitárokat eddig még nem printeltek.

Címkék: hangszer személyre szabás FDM szelektív lézeres szinterezés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr706623825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása