HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Életnagyságú viaszmások

ferenck 2014.07.31. 08:30

A kelet kínai Qingdao városában működő, 2001-ben alapított Qingdao Unique nevével először egy áprilisi divatbemutató nyomtatott ruháival kapcsolatban ismerkedhetett meg a szakmai közönség, június végére pedig felépítették a világ legnagyobb 3D printerét.

Legutóbbi fejlesztésük ismét Guinness-rekordgyanús – bemutatták a földkerekség első életnagyságú viaszszobrot nyomtató gépét. Viaszmásolatot eddig is készíttethettünk magunkról, egy az egyben viszont még nem. A ráolvasztásos (FDM) technológiával működő 2 méter magas printerrel (majdnem mindenki előtt) elhárultak a méretakadályok. A viaszszálból létrehozott nyomatok ugyanúgy rétegről rétegre állnak össze, mint például az ABS-alapúak, és azonnal megkeményednek. A több színben létező viasz nyomtatószálakat szintén a Qingdao Unique fejlesztette.

quingdao1.jpg

A gép gyorsaságáról annyit, hogy egy 50 centi magas szobrocska 72 óra alatt készül el, amiből könnyen kiszámítható: az életnagyságú modellt legalább egy hétig kell printelni.

Összehasonlításként: a Madame Tussauds panoptikumok és más múzeumok klasszikus viaszfiguráin általában 3-6 hónapig dolgoznak, és egy darab legalább 160 ezer dollárba kerül. 3D nyomtatásnál az egész test leszkennelése után számítógép dolgozza fel az adatokat, és küldi el a modellt a printerre. A bábu néhány hét alatt a megrendelőé. Nemcsak hamarabb készül el, de sokkal olcsóbb is, mintha hagyományos módszerrel csinálnák.

quingdao2.jpg

A Qingdao Unique szerint gépüket főként kulturális célokra, például rajzfilmfigurák kidolgozására fogják használni.

Címkék: viasz Kína

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr866498647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása