HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Dél-Korea: tízéves terv a 3D nyomtatásról

ferenck 2014.07.31. 11:30

A dél-koreai kormány bejelentette, hogy az ország 3D nyomtatásiparát segítő tízéves terven dolgozik. Októberre várható a részletes terv, amelyben a Kereskedelmi, Ipar és Energetikai, valamint a Tudomány, ICT és Jövőtervezés Minisztériumok játsszák majd a főszerepet.

delkorea1.jpg

Lee Kwan-seok, kereskedelmi stb. miniszter szerint az ICT szektorral konvergáló technológia a kreatív gazdaság egyik motorja lesz. Dél-koreai cégek ugyan dolgoztak már ki saját megoldásokat, de versenyképességben meg sem közelítik a 3D nyomtatásban élenjáró amerikai nagyvállalatait. Pontosan ezen akarnak változtatni.

Az ország 3D printing iparága által 2012-ben generált 29 millió dollár bevétel a világpiac mindössze 2,3 százaléka volt. 2020-ra viszont el akarják érni a 15 százalékot.

delkorea2.jpg

Szintén 2020-ig 10 millió dél-koreainak, köztük diákoknak és leendő vállalkozóknak tervezik megtanítani a 3D nyomtatást. 2017-ig 227 könyvtárat és 5885 iskolát látnak el 3D printerrel, hat régióban pedig speciális gyártóközpontokat létesítenek.

Címkék: trendek Ázsia

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr866514653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása