HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Tetris póló

ferenck 2014.07.29. 11:30

Minden idők talán legismertebb digitális játéka, a kultikus Tetris júniusban volt 30 éves. Első változata 1984-ben jelent meg a Szovjetunióban, az Elektronika 60 nevű terminálgépre, két évvel később PC-re, 1987-ben Amigára és Spectrumra is megírták, 1988-ban pedig az Apple gépeit is meghódította. A lényegében kirakós játékot egy mesterségesintelligencia-kutató, Alekszej Pazsitnov fejlesztette.

A Tetris Nintendo Game Boyon szintén remekelt, az Electronic Gaming Monthly amerikai minden idők legjobb játékaként méltatta, 2007-ben második lett az IGN „100 legjobb videojátéka” között. Körülbelül 200 millió példányban adták el eddig.

2014 márciusában a Tetris Company  bejelentette, hogy elkészítik a legújabb hardverekre, Xbox One-ra és Playstation 4-re is. A 30. születésnapra kész is lett.

tetris.jpg

Marc Kerger, luxemburgi barkácsoló gyerekkora óta imádta a játékot, és egy Tetris pólóval ő is megemlékezett az évfordulóról. Az elemmel működő póló egészen különleges: játszani lehet rajta, 128 LED, Arduino mikrokontroller és más hardverelemek vannak beledolgozva, a gombok 3D nyomtatással készültek.

Használati utasítást ugyan nem adott, a tervek viszont egy hasonló Instructables projekten, a Tetris Tökön alapultak.

Címkék: játék LED Arduino Instructables

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr496512229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lililota 2015.04.14. 10:38:16

Marc Kerger, luxemburgi barkácsoló gyerekkora óta imádta a játékot, és egy Tetris pólóval ő is megemlékezett az évfordulóról
Great! Thank for sharing!
newpacman.com
happywheelsaz.com
mylittleponygames.info
sites.google.com/site/unblockedgames68
süti beállítások módosítása