HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Tíz bámulatos dolog, amelyet 3D-ben nyomtathatunk

ferenck 2014.07.25. 08:30

A 3D nyomtatás hosszú fejlődésen ment keresztül, a hajdani egyszerű prototípuskészítő eszköz olyan területeken vált diszruptív, trendalakító és átalakító technológiává, mint például a divat, a kiskereskedelem, az építészet, az autógyártás stb. Az áreséssel új lehetőségek sora nyílik meg, virágzik az innováció.

A technológia térhódításának szemléltetésére, az iMaterialize tíz projektet gyűjtött össze, amelyek keretében bámulatos dolgokat nyomtatnak. Szinte mindről elmondható, hogy printelésük néhány éve még kivitelezhetetlennek tűnt.

Íme, a lista!

Házak: április elején gigantikus, 15x10x6,6 méteres 3D printerrel tíz 200 négyzetméteres házat nyomtattak Sanghajban.

bamulatos1.jpg

Drónok: Pascal Breton katasztrófa sújtotta és más veszélyes terepeken kockázatos anyagok után nyomozó díjnyertes gépe szépen szemlélteti 3D printing és robotika fúzióját.

bamulatos2.jpg

Smink: a TechCrunch Disrupt 2014 konferencián Grace Choi sminket nyomtató gépet mutatott be. Egyelőre alapokat, szemárnyékolót és púdert printel, de hamarosan rúzst és krémeket is fog.

bamulatos3.jpg

Önmagunk: a FreeDee-nél MiniMe formában bármikor készíttethetünk portrét magunkról. Esetleg az Autodesk 123D Catch technológiájával feldolgozunk mintegy 60 saját képet, és máris kész egy részletes önarckép. A portrékészítő Matt Bagshow elmagyarázza, hogyan.

bamulatos4.jpg

San Francisco: az Autodesk és a Steelblue marketingügynökség a kaliforniai világváros egyik negyedének kicsinyített másolatát, 115 épületet, köztük a jól ismert az AT&T parkot és a Bay Bridge-et is kinyomtatták.

bamulatos5.jpg

Konyhaasztalra valók: a belga építész, Isaie Bloch (http://aatelier.org/isaie-bloch) gyönyörű tányérokat és evőeszközöket tervez. Mások pedig tojástartót a reggelihez, és így tovább.

bamulatos6.jpg

Történelmi emlékek: a Smithsonian Múzeum több műtárgyát leszkennelte, egyik-másik 3D modellje (Amelia Earhart repülőruhája, Pergolesi 18. századi széke stb.) letölthető, kinyomtató. A gyűjtemény 10 százalékát tervezik feldolgozni.

bamulatos7.jpg

Személyre szabott cipők: a divatvilágban ruhák és ékszerek mellett cipellők nyomtatása a legelterjedtebb. Az iMaterialize a belga Frederik Bussels lábbelijeit ajánlja.

bamulatos8.jpg

Konceptautók: az ohiói Josh Henry szkeccseit 3D modellé gyúrta, amit aztán ki is nyomtatott. Nem az egész autót, de sok alkatrészét.

bamulatos9.jpg

Gitár: a Hilko Guitars hangszereket tervez és nyomtat. Nemzetközileg ismert zenészek (Simple Minds, K’s Choice, Triggerfinger) is rendeltek már tőlük.

bamulatos 91.jpg

Címkék: trendek divat hangszer épületnyomtatás FreeDee MiniMe

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1006483585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2014.07.26. 17:35:29

Nem vagyok túlságosan képben ebben a felkapottnak látszó témában. De nekem az a gyanúm, hogy ha én rúzst akarok printelni, akkor a printerben olyan anyagnak kell lennie, amiből az a márkájú és típusú rúzs készül. Esetleg néhány külön patronban levő adalékanyaggal. Ahhoz képest, hogy a kozmetikumgyártók mindenféle titkos anyagokkal készítik az új rúzsvarázslatokat a titkos laborjaik mélyén, kidolgozva a még különlegesebb, "selyemkivonatot tartalmazó" és "lézer által inspirált" csodákat, a printerből előcsorgó matéria nem érződik alkalmasnak arra, hogy leváltsa azt a technikát, hogy bemegyek a boltba, és veszek magamnak rúzst. Ahol rúzsgyártó printer lesz, ott rúzsboltokért sem kellene sokat utazni, azt gyanítom.

Ha betonházat akarok printelni, akkor a printerbe a beton összetevőit kell betöltenem. Egy betonprinter így valójában nem egy betongyártó cég kihelyezett kisüzeme? Újfajta betonzsaluzási módszerrel?
süti beállítások módosítása