HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Kínai cég építette a világ legnagyobb 3D nyomtatóját

ferenck 2014.06.26. 08:30

Egy kínai gyártó, a Qingdao Unique Products Develop Co. egész házakat akar nyomtatni, amihez gépeket is fejleszt. Múlt héten mutatták be a legújabbat, a világ legnagyobb 3D printerét.

kinaiprinter1.jpg

A 12x12x12 méteres, 120 tonnás óriást hónapokig építették, összeszereléséhez darukat és más „nehézsúlyú” gépeket vetettek be. Jelenleg a Qingdao 3D Nyomtatás Ipari Park High-tech Zónájában áll, hamarosan a nagyközönség is megnézheti. Első munkája a Mennyei Béke Templomának 7 méter magas másolata lesz, a pekingi Tiltott Város nevezetességének replikája FDM (ráolvasztásos) eljárással készül. A 100 négyzetméter alapterületű templomhoz 20 tonna anyagot, 8 tonnányi új matéria és 12 tonna cement keverékét tervezik felhasználni. A rétegről rétegre történő építkezés legalább fél évig eltarthat, viszont, ha kész lesz, a Qingdao Unique a világ legnagyobb 3D nyomtatott szerkezetét mondhatja magáénak.

kinaiprinter2.jpgkinaiprinter3.jpg

Az új gép egyik előnye, hogy a nyomtatáshoz grafén üvegszállal megerősített műanyaggal dolgozik. Az anyag jó tulajdonságokkal rendelkezik: könnyű, erős, korrózióálló és környezetbarát. A közeljövőben a printert más célokra, például katasztrófa sújtotta területek helyreállításánál és más rekonstrukciós feladatoknál is munkába állíthatják.

Címkék: nyomtatók épületnyomtatás grafén Kína nyomtatóanyagok műemlék-védelem

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr916415889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dukeekud 2014.06.27. 01:47:19

"legalább fél évig eltarthat, "

oke hogy ez csak egy kiserlet, de fel igy is sok. Ha 2 nap alatt kinyomtatnak, akkor volna ertelme.

halaloszto 2014.06.27. 09:28:15

most akkor muanyag, olvasztas vagy cement?

Vajk
süti beállítások módosítása