HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatott ház 1.0

ferenck 2014.06.25. 08:30

Az oaklandi Emerging Objects nagyméretű tárgyak, elsősorban épületrészek nyomtatásához fejleszt anyagokat. Olcsó, a jelenlegieknél masszívabb, „intelligensebb”, újrahasznosítható és a megrendelő ízlése szerint alakítható épület- és a lakberendezési elemekben gondolkoznak.

haz1_1.jpg

Legújabb munkájuk, a „3D nyomtatott ház 1.0” a pekingi Jin Hai tó melletti szállodához készül. A San Francisco öböl környékéről származó sót és egyedi cementpolimert használnak hozzá.

haz4.jpg

A ház külsejét ezzel a (saját fejlesztésű) speciális szállal megerősített, a hagyományos cementnél erősebb és könnyebb cementpolimerrel nyomtatják. A nyomtatás után különféle módszerekkel lehet megmunkálni – csiszolni, fényesíteni, homokot tenni hozzá stb. Minden esetben félig áttetsző lesz.

haz2_1.jpg

30x30x30 moduláris „építőkockákat” („Picoroco tömböket”) printelnek, a változatos minták lehetővé teszik, hogy a fal egyes részei (de mások nem) átengedjék a fényt, és ki lehessen látni rajtuk. A felület reagál a környezetére: a napszakok váltakozásával a fény-árnyék viszonyok állandóan változnak rajta.

haz3.jpg

A háló- és fürdőszoba, valamint az étkező nagyobb szerkezeti elemei szintén áttetszőek, só és ragasztó keverékét, nyomtatható „sópolimert” használnak hozzá. A „Saltygloo” nevű darabok az „építőkockákhoz” hasonló anyagtulajdonságokkal rendelkeznek.

haz5.jpg

A szerkezetek printelése Zcorp/3D Systems és Voxeljet gépeken történik, a „nyomtatófarmon” nagyobb tömböket is relatíve hamar felépítenek. A Saltygloo prototípushoz pár hét is elég. A részeket a helyszínen fogják létrehozni.

Címkék: építészet lakberendezés épületnyomtatás innovátorok nyomtatóanyagok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr986410037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása