HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Jön a 3D nyomtatás Androidja

ferenck 2014.05.16. 08:30

A vezető 3D modellezőszoftver-gyártó Autodesk bejelentette saját nyomtatóját. A sztereolitográfia (SLA) technológiával működő gép várhatóan 5 ezer dollár körüli összegbe kerül, és valószínűleg az év második felében kerül kereskedelmi forgalomba. A tervrajzot közkinccsé teszik, fejlesztők kísérletezhetnek vele, bővíthetik a lehetőségeket.

A printerrel párhuzamosan nyílt szoftverplatformot is indítanak. A Spark (Szikra) megkönnyíti a nyomatok vizualizálását, a printelést próba-hiba módszerrel optimalizálja. A modellek nyomtatása megbízhatóbb és egyben egyszerűbb is lesz, a felhasználó jobban tudjuk kontrollálni a folyamatot.

autodesk1_1.jpg

Carl Bass, az Autodesk vezérigazgatója elmondta, hogy a Google első Nexus okostelefonja inspirálta. A Nexus arra ösztönzött sok más gyártót, hogy az Android oprendszert futtassák készülékeiken. A Spark-kal ugyanez a cél – minél több gyártót és felhasználót akarnak elérni vele, azt szeretnék, hogy a 3D nyomtatás operációs rendszere legyen.

autodesk2_1.jpg

Bass szerint a technológia egyik korlátja, hogy a gépek gyakran csak a gyártó nyomtatóanyagait használhatják. Az Autodesk szakít ezzel az üzletpolitikával, printerükön bárki bármilyen, saját maga által kikísérletezett anyaggal is dolgozhat.

Címkék: szoftver open source nyomtatók Android nyomtatóanyagok Autodesk

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr296171975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása