HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A dél-koreai kormány 2,3 millió dollárt fektet 3D nyomtatás-központokba

ferenck 2014.04.25. 08:30

A dél-koreai kormány bejelentette, hogy még ebben az évben 2,3 millió dollárnak megfelelő 2,4 milliárd wonnal segíti jövőre nyíló 3D nyomtatás-központok alapítását. Céljuk, hogy a távol-keleti ország a dinamikusan fejlődő szakterület egyik vezető hatalmává váljon. A döntés nem meglepő, hiszen más IT-ágazatokat, például a robotikát és a telekommunikációt is támogatják.

A 3D nyomtatás jelenlegi világpiacát amerikai cégek uralják. 2012-es adatok alapján az iparág a világpiac 2,3 százalékának megfelelő évi 29 millió dollárt generál Dél-Koreában. A kormány bízik benne, hogy hathatós támogatásával 2020-ra elérik a 15 százalékot.

korrea.jpg

A program keretében helyet és – főként importált – gépeket biztosítanak (ingyen adnak bérbe) kis- és középvállalkozásoknak. A vállalakozások dolgozói 3D nyomtatással kapcsolatos oktatásban részesülnek, amely során elsősorban a printerek kezelését kell majd elsajátítaniuk. A kormány szerint a technológia csökkenteni fogja a kisebb vállalkozások kutatásfejlesztésre, prototípuskészítésre stb. fordított kiadásait.

A központokkal és a hardverrel párhuzamosan, nyomtatókhoz kapcsolódó szoftverek fejlesztését is támogatják. Az Oktatási Minisztérium terveiben szerepel, hogy a 3D nyomtatás része lesz a középiskolák informatika, programozás tananyagának. Az Ipari Minisztérium olyan okostelefon alkalmazásboltokat szándékszik létrehozni, ahol nyomtatható digitális tartalmakat is árulnak. Így akarják széles körben felhívni a figyelmet a technológiában rejlő lehetőségekre.

Címkék: trendek oktatás gazdaság Ázsia

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr86082294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása