HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Földgömb 3Doodlerrel

ferenck 2014.04.22. 11:30

3D nyomtatás és művészetek ezer és egy szállal kapcsolódnak egymáshoz. A médium teljesen új lehetőségeket kínál, az eszköztár folyamatosan bővül, a technológia fejlődésének logikus következménye, hogy egyre több alkotó kísérletezik vele, építi be arzenáljába. A folyamat része, hogy az immáron Magyarországon is megvásárolható 3Doodler nyomtatótollal, „varázsceruzával” is sokan készítenek érdekes munkákat.

A tollat gyártó cég például arról számolt be, hogy együttműködik a dél-koreai Jina Sim drótművésszel, aki több munkáját megosztotta a 3Doodler közösséggel.

Sim valódi élethelyzetekben alkot újra, értelmez át drótjaival különféle tárgyakat. A kusza, csavart huzalok repetitív rendszere az adott tárgyon kívül eső világ határát jeleníti meg. A művész rákényszeríti a nézőt, hogy szimultán lássa a tárgy belső és külső univerzumát. Elgondolkoztat arról, hogy mi a valóság, és mi nem az.

korea4.jpg

Sim egyik darabja egy 3Doodlerrel behálózott földgömb. Az alkotói folyamat tanácsként is megszívlelendő öt lépésből állt:

  1. ragasszunk papírszalagot a polisztirol/hungarocell (föld)gömbre,
  2. készítsünk szkeccset a Földről,
  3. 3Doodlerrel dolgozzunk a felületén,
  4. vágjuk félbe a polisztirol/hungarocell gömböt, húzzuk le róla a papírt és a 3Doodlerrel rávitt mintákat,
  5. a 3Doodler segítségével keverjük össze a minták két részét.

korea1.jpgkorea2.jpgkorea3.jpg

„Ha PLA-vel dolgozunk, rakjunk papírszalagot arra a felületre, tárgyra, amire rajzolni akarunk. Mivel a PLA jobban ragad, mint az ABS, papírról nehéz, papírszalagról viszont könnyű leszedni. A technika ABS-szel is működik” – magyarázza Sim.

Címkék: művészet ABS 3Doodler PLA FreeDee

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr106066422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása