HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Fémnyomtatás másként

ferenck 2014.04.16. 08:30

A Holland Energiakutatási Központban (ECN) kidolgoztak egy új, digitális fényfeldolgozás-alapú (DLP) technikát, amellyel több fémet, kerámiákat és kompozitanyagokat lehet majd nyomtatni. A tesztek során kiderült, hogy a DLP-vel printelt fémformák jobb minőségűek, mint az eddigi módszerekkel készültek. Komoly előny, hogy ellentétben a többi megoldással, DLP közben a fémek nem olvadnak meg. A nyomtatás kompakt, homogén anyagokat eredményez.

A piac növekvő érdeklődéssel figyeli az extrém körülmények között is használható fémek, fémötvözetek nyomtatási lehetőségeit. A DLP különösen a high tech szektor számára nyithat új távlatokat. Olyan gépalkatrészek állíthatók elő vele, amelyekre nem volt mód korábban.

feny.jpg

Az ECN bebizonyította, hogy digitális fényfeldolgozással is lehet rétegről rétegre haladva nyomtatni, és gyorsabb is, mint a többi 3D nyomtatótechnológia. Jelenleg az állami és a vállalati szférában keresnek partnereket. Újításuk piacképessé fejlesztése a cél.

„A DLP rengeteg új, eddig kivitelezhetetlen vagy alig kivitelezhető alkalmazással kecsegtet” – prognosztizál Jan Opschoor, ECN-kutató.

Címkék: alkalmazások alkatrészek fémnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr446041370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása