HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott sisak agyhullámokhoz

ferenck 2014.01.16. 08:30

Két amerikai számítástudományi szakember, Conor Russomanno és Joel Murphy Kickstarter kampányt indított Arduino-kompatibilis olcsó és nyílt forráskódú agy-számítógép interfész (OpenBCI, BCI = Brain Computer Interface) csomagjuk támogatásához, a hardver tömegtermékké fejlesztéséhez. A BCI-vel a felhasználó saját agyhullámaihoz férhet hozzá.

openbci3.jpg

BCI-vel régóta foglalkoznak, a gondolkodás, alvás, mozgás stb. közben kibocsátott agyhullámokat mérő első elektoenkefalográfot (EEG) Vlagyimir Vlagyimirovics Pravdics-Nyeminszkij orosz fiziológus hozta létre 1912-ben. A kutatólaboratóriumi csúcstechnológia azonban túl drága ahhoz, hogy elterjedjen, és sokan használják.

openbci2.jpg

Az OpenBCI csapat nyílt platformja az agyhullámok nyers adataihoz kínál hozzáférést. A speciális algoritmuson és jelfeldolgozáson alapuló interfésszel –azaz agyhullámainkkal – eszközök is vezérelhetők, például hangulatunknak megfelelően irányíthatunk robotot, fényforrást stb. Még izgalmasabb: tárgyakat is létrehozhatunk így.

openbci1.jpg

Az EEG egyrészt személyre szabható, másrészt nyomtatható sisakszerű készülék. A headset prototípusa szintén 3D printeléssel, hét óra alatt készült el. A fájlok az open source projekteknek is otthont adó, szoftverfejlesztői szolgáltató platform GitHubról tölthetők le.

Címkék: open source személyre szabás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr675758664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása