HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A Lego legnagyobb kihívása

ferenck 2013.12.20. 11:30

A Lego mindig képes volt újra feltalálni önmagát – alkalmazkodtak a videó- és az interaktív játékokhoz, robotikához, Digital Designer 3D modellező programjuk sikertörténet. A 3D nyomtatás viszont az eddigi legnagyobb kihívás a dán cég történetében. A digitális piactérrel modelljeik ugyanazokkal a szerzői jogi problémákkal szembesülnek, mint a tartalomipar többi ágazata. Másrészt viszont potenciális új fogyasztók sokaságával kecsegtető üzleti lehetőségek sora nyílik meg.

Szabadalmaikat, szellemi tulajdonukat, mint eddig, ezentúl is meg fogják védeni – hangsúlyozzák. Figyelemmel kísérik a 3D nyomtatás kereskedelmi hasznosulásait, és mindent megtesznek a jogsértésekkel szemben. Jól megfontolt érdekük, hogy a vásárló rögtön felismerje eredeti termékeiket, ne keverje össze másokkal.

lego.jpg

Előbb-utóbb viszont változtatniuk kell árpolitikájukon. A Lego-darabok jelenleg nagyjából ugyanolyan drágák, mint a zenék, filmek és a videojátékok voltak valaha. Egész pontosan az internet elterjedése előtt.

Itt jön képbe a 3D printing – ha kisebb az előállítási költség, csökkenthetik az árakat. A technológiát jól ismerik, különféle additív gyártási eljárásokat használnak, azokkal készítik új Lego-elemek gyors prototípusát. Ugyanakkor azon a véleményen vannak, hogy a 3D nyomtatás jelenleg még nem felel meg a cég követelményrendszerének, bevezetésével nem tudnák garantálni a megszokott minőséget. Egyhamar az előállítási költségek sem csökkennének, sőt, mivel tömegtermelésről van szó, növekednének. Mindez azt jelenti, hogy kivárnak, és egy ideig biztosan nem állnak még át.

Kérdés, hogy meddig.

Címkék: játék gazdaság jogvédelem gyors prototípuskészítés

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr785695641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

különvélemény 2013.12.20. 18:28:41

Mi a tökömért nyomtatna a lego?
Annyi logika van benne, mint hogy most világosszürke háttérre írok fehérrel...

wlatcy 2013.12.21. 11:34:56

De miért kell hülyítened a népet? Feltételezem, hogy te értesz valamennyit mindkét technológiához, de legalábbis láttál már 3D printelt alkatrészt meg fröccsöntött ABS-t is. Ha igen akkor meg minek ez a bulvár mocsok?

Most két dolog lehet; -fanatikus 3Dprintnáci vagy aki még a zsemlét is printelné vagy kispénzér' bérírsz valami iparági szereplőnek. A második sem baj, de egy csomó ember innen szedi a téves információit amit büszkén hangoztat, mert olvasta a zinternetten.

A túróért nem lehet tárgyilagosan írni, olvastam én már itt annyi bullshitet, hogy ihaj, de ez már tényleg mindennek az alja. Baszki, kalapáccsal kalapálni kell, fűrésszel fűrészelni. MÁSRA VALÓ. Tök jó, hogy lehet 3D printelni is, de ne hazudjuk már arcon a hozzá nem értőket; árnyékharcos illuzionistáknak (aka marketing kamugépek) kitűnő, nagyon faszán lehet vele vakítani, prezentálni, vizualizálni, MODELLEZNI, gyorsprototípust bénázni (mert olyan, tudjuk), de egy suzukival sem állsz neki metróalagutat fúrni.

wlatcy 2013.12.21. 11:45:14

OK, leesett, hogy ebből éltek. Egyrészről már értem a dolgot, másrészről hervasztó.
süti beállítások módosítása