HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Szoborrá alakított Obama-beszéd

ferenck 2013.11.11. 11:30

A magát „hangszobrásznak” (sculpteur de voix) valló francia Gilles Azzaro hangok 3D-s „megtestesítésével” és audió reprodukciójukkal foglalkozik. Az alkalmazott csúcstechnológia lehetővé teszi a láthatatlan megjelenítését, elképesztő – holdbéli tájakra emlékeztető – szobrokká alakítását.

obama1.jpg

Legutóbb Barack Obama elnök január 12-i évértékelőjének 3D nyomtatással, új ipari forradalommal kapcsolatos 39 másodperces részletét dolgozta fel. Az anyagon lézersugár futott végig, és pontosan megjelölte minden egyes hang, nüánsz helyét, hallhatóvá téve az eredeti szöveget is. A 151x16,1x15 centis szobrot a designer Patrick Sarran közreműködésével, desktop printeren nyomtatták ki.

obama2.jpg

A világpremierre november 7-én, a londoni 3D Printshow-n került sor. Az érdeklődök hamarosan újabb 3D bemutatókon, Párizsban még ebben a hónapban, februárban pedig New Yorkban is megtekinthetik.

Címkék: művészet szobrászat innovátorok Obama

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr935623523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása