HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Hongkongi klasszikusok 3D nyomtatásban

ferenck 2013.08.21. 08:30

Az AllRightReserved, hongkongi kreatív stúdió és a helyi Adidas „Eredetieket nyomtatunk” címmel szeptemberben (5. és 18. között) rendezi a távol-keleti metropolisz első interaktív 3D szkennelés és nyomtatás kiállítását.

hongkong1.jpg

Az additív gyártótechnológiákkal a helyi emberek hétköznapjaiban valaha meghatározó szerepet betöltött, de azóta eltűnt, az emlékezetben viszont máig fontos, szimbolikus jelentőségű tárgyakat keltenek életre – piros postaládát, emeletes (double-decker) buszt, vállon hordozott kazettás magnót stb.

hongkong2.jpg

A rendezők hírességeket is meghívnak, akikről 30 centiméteres miniatűr szobrokat készítenek. A szobrok és a nyomtatott ikonikus tárgyak célja a régi szép idők, a kollektív emlékezetben élő, például John Woo korai filmjeiben is látott „klasszikus” Hongkong felidézése.

hongkong3.jpghongkong4.jpg

A helyszínen, a Kowloon déli Tsim Sha Tsui negyedében található Hankow úti Adidas áruházban Eason Chan, helyi popsztár kétszeres nagyítású, 85 kilós szobrát is kiállítják. A szkennelt adatok alapján készülő nyomtatáshoz CNC (computer numerical control) szerszámgépeket használnak.

hongkong5.jpg

A látogatók a Dubai-székhelyű TIM úttörő technológiájának jóvoltából magukat is leszkenneltethetik. Ha így tesznek, 6 centis kékszínű szobrocskákkal térnek haza a kiállításról.

Címkék: retro design nyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr315468110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása