HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott beültetéseket használ egy kínai kórház

ferenck 2013.08.13. 14:30

Medencetörés után a testrészt hagyományosan különféle acélcsapokkal és lemezekkel rögzítik. A Pekingi Egyetem Harmadik Kórházában viszont a medence anatómiai szerkezetéhez tökéletesen illeszkedő, 3D nyomtatással (elektronsugaras olvasztással, electron beam melting, EBM) készült titánimplantátumot kezdtek el használni.

peking1.jpg

Liu Zhongjun igazgató és munkatársai négy éve dolgoznak a nyomtatható beültetéseken. Az első klinikai teszteket 2012. második felében végezték, eddig ötvennél több beteg kapott tucatnyi féle implantátumot. Felépülésük során nem tapasztaltak rendellenességeket, egyikük sem panaszkodott kellemetlen mellékhatásokra.

Az implantátumoknál kihasználják, hogy 3D nyomtatással porózus (lyukacsos) fémek is előállíthatók. A hagyományos módszerrel ellentétben, a csont benőhet a titánlyukakba, és így szilárdabbá teszi a beültetést. Ez azt is jelenti, hogy az új titánimplantátum megbízhatóbb.

peking2.jpg

Liu és munkatársai a kínai egészségügyi hatóság hivatalos engedélyére várnak.

Címkék: titán orvosi implantátumok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr35458038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása