HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott ökoszobor vörösfa-erdőben

ferenck 2013.08.12. 11:30

Az észak-kaliforniai partvidéken közel honos vörösfa-erdők közül a Redwood Nemzeti Park a leghíresebb. Ezek az erdők adnak otthont a világon egyedülálló, csak speciális körülmények között (amíg a parti köd még elér, de az óceán sós vize már nem érezteti hatását a talajban), mintegy 40 kilométer széles sávban életképes mamutfenyőnek. Az elnevezés a nagyon kemény, ellenálló (és értékes) vörös színű faanyagra utal.

A Project 387-en dolgozó két művész, Stephanie Smith és Bryan Allen helyi vörösfa-erdőbe installált egy, a környezetre „érzékeny”, 3D nyomtatott szobrot. Az építészet, művészet és technológia kereszteződésének jegyében született Echoviren rendeltetése, hogy felhívja a figyelmet ember, gép és természet viszonyára, a technológia több évszázados „moderátori” szerepére.

echoviren1.jpg

A 10x10x8 láb (3,05x3,05x2,43 méter) méretű szerkezetet értelemszerűen nem egyben, hanem 585 részben nyomtatták ki. Átlátszó PLA-ból, növényalapú bioműanyagból készült, ami természetes környezetben 30-50 év alatt magától lebomlik.

echoviren2.jpg

„Az Echoviren a tájon, természeten és a hozzájuk fűződő viszonyunkon elgondolkodtató kontemplációs tér” – nyilatkozták az alkotók. Az erdő természetes (zöld és vörös) színeit ellenpontozva, összehasonlításra inspirál, és – körülötte/benne járkálva – egyben rá is döbbent a természetes és mesterséges konstrukciók közti sokszor rejtélyes párhuzamokra.

Címkék: művészet természet PLA

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr725456292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása