HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatás és divat: a DNS Projekt

ferenck 2013.06.18. 08:30

A divatvilág egyre inkább él a 3D nyomtatás adta lehetőségekkel. A legújabb példa Catherine Wales DNS Projektje: a brit tervező, sok kollégájához hasonlóan, divatot, csúcstechnológiát és tudományt igyekszik közös nevezőre hozni.

A kollekciót az emberi kromoszómák identitása és vizuális szerkezete inspirálta. Az eredmény: darabjai főleg üreges, lyukacsos komponensekből állnak össze szokatlan, gyakran gömbszerű formákká.

dns1.jpg

A lézeres szinterezéssel dolgozó Wales kiemeli, hogy a 3D nyomtatás lehetővé teszi ruhák és kiegészítők személyre szabását. Idővel a termékek méretkategóriákba csoportosítására sem lesz szükség.

Az alkotó leszkenneli a testet, az adatokat 3D-s program dolgozza fel, ezt követi a pontos tervezés, majd a nyomtatás. Az így készült ruha akár második bőrként is értelmezhető.

dns2.jpg

Wales munkái július 27-ig a hollandiai Arnhem Divatbiennálén, júliusban pedig a londoni Design Múzeumban tekinthetők meg.

Címkék: design divat ruhatervezés személyre szabás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr495366010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása