HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatás egyenetlen, nem-horizontális felületeken

ferenck 2013.05.23. 08:30

Az Institute for Advanced Architecture of Catalonia (IAAC) és a Joris Laarman Studio együttműködésének eredményeként az Intézet két kutatója, Petr Novikov és Szasa Jokics új digitális gyártóeljárást és számos alkalmazási lehetőséggel kecsegtető működő prototípust fejlesztett.

mataerial1.jpg

Az anti-gravitációs tárgymodellezés módszert szabadalmaztatják; a beszédes nevű, az „anyag” (material) és a „légi”, „légies”, „lebegő” (aerial) szavakat összevonó Mataerial pedig arra utal, hogy a 3D printer egyenetlen és nem-horizontális felületeken, a levegőben is képes nyomtatni, a műveletet segítő kiegészítő szerkezetek nélkül fizikai formákat létrehozni.

mataerial2.jpg

A videó alapján a Mataerial sima felületeket generál, a nem pontosított nyomtatóanyag alakja és formája viszont nem módosítható. A szín – CMYK módban – programozható, akár nyomtatás közben is megváltoztatható, ami különösen a potenciális felhasználókat (művészeket, építészeket stb.) figyelembe véve tűnik előnyösnek.

A Mataerial leginkább a februárban megjelent, térbeli rajzolásra alkalmas 3Doodler nyomtatótollra emlékeztet; talán még nagyobb alkotói szabadságot biztosít. A nyomtatóval azonos nevű cég a technikai részleteket egyelőre nem hozta nyilvánosságra.

Címkék: design művészet építészet innovátorok gyártótechnológiák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr195313346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása