HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott "csendszoba"

ferenck 2013.05.16. 11:30

Az Amszterdami Egyetem kórházának a D/Dock stúdió által tervezett rák és sebészeti központjában megnyílt az úgynevezett csendszoba. A helyiség rendeltetése, hogy a betévedők nyugodt körülmények között kontemplálódhassanak.

csend2.jpg

Francesco Messori tervezőt olasz templomok ihlették meg. A D-Shape nyomtató feltalálójával, Enrico Dinivel dolgozott együtt.

A D-Shape homokból és a homokot márványszilárdságú kővé alakító szervetlen – magnéziumalapú – kötőanyagból képes teljes lakóépületeket felépíteni, amelyeket nem szükséges acélelemekkel stabilizálni. Rétegről rétegre halad, bonyolult, kifinomult szerkezeteket állít elő, legyenek azok templomok vagy hajlított, girbegurba posztmodern konstrukciók. (Dini egyelőre egy olasz kisvárosban, körforgalom közepére nyomtatott épületet, de gondolkozik holdbázison, és a Sagrada Familia befejezését is tervezi.)

csend3.jpg

A csendszoba kőből készült elemeit 3D nyomtatással hozták létre.

Címkék: design építészet épületnyomtatás D-Shape

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr995236695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása